La televisió britànica BBC s'ha fet ressò de la cadena humana que s'ha fet aquest diumenge al País Basc per demanar el dret a decidir: més de 100.000 persones han cobert els 202 km de la cadena que ha unit Sant Sebastià, Bilbao i Vitòria. "Els bascos espanyols fan una cadena humana per demanar el vot independentista", titula la BBC que comença recordant que el País Basc "té un grau d'autogovern més alt que Catalunya, la qual ha estat buscant la independència de Madrid".

Seguidament, la televisió anglesa es fa ressò que fa un mes el grup terrorista ETA va anunciar la dissolució definitiva, i anota que es tractava d'una organització  "que havia estat lluitant per la independència basca". A més a més, la notícia destaca que a la cadena s'hi han vist símbols en suport als presos polítics i exiliats catalans.

Finalment, es torna a insistir en el grau d'autonomia del País Basc, "més que qualsevol de les altres 16 regions espanyoles", tot i que subratlla que el suport a la independència ha disminuït: "actualment es troba entre un 15 i un17%".