El cineasta Juan Antonio Bayona, que avui es troba a Sant Sebastià com a productor de la cinta "Marrowbone", ha dit que no faria una pel·lícula sobre el que està passant a Catalunya: "No em sembla gens interessant, al revés -ha dit- em fa una miqueta de por".

"I ho visc amb molta intensitat, em preocupa el que està passant, perquè s'està produint una fractura", ha precisat el director català, guanyador de tres goyas i dos gaudís, qui actualment viu a Londres.

Veure les coses des d'allà, precisa, i per estar "tot el dia viatjant" -actualment roda la continuació de la saga Jurassic Park- "és el que em fa la sensació que, gairebé més que un problema entre Catalunya i Espanya és un problema entre catalans".

"Ho veig a casa, que hem de parar les discussions perquè s'altera molt l'ambient. Em preocupa, i poso atenció en com es desenvolupen els esdeveniments", ha dit.

Això no obstant, ha reconegut que li ronda la idea de rodar en català, que és el seu idioma: "li he donat moltes voltes, però sempre és qüestió de la pel·lícula", ha assenyalat, i ha afegit en aquest sentit que "com diu Steven Spielberg, les pel·lícules t'elegeixen a tu".

"Ho he pensat molt, abans fins i tot de posar-me amb Jurassic World, i ja tinc el compromís amb Telecinco Cinema per rodar una pel·lícula, que serà en espanyol, serà la tornada després de deu anys ja d'"El orfanato", ha afegit.