El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha assegurat aquest divendres que la resposta institucional a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als presos polítics, si no és absolutòria, serà "tan alta com la resposta ciutadana, que ho serà molt".

A Mollerussa, on aquest divendres s'ha reunit el grup parlamentari, Batet ha assenyalat que l'única sentència possible és l'absolució i que si no és així, "hi haurà resposta de país i hi haurà resposta també institucional que és evident que la volem unitària i forta per reforçar les institucions, i la resposta institucional serà tan alta com la resposta ciutadana, que ho serà molt". "És evident que hem de continuar treballant, la millor resposta serà la que donem entre tots els actors i ens polítics de l'independentisme", ha afegit.

Preguntat per si JxCat té un pla per si el president de la Generalitat, Quim Torra, és inhabilitat després del seu judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpta desobediència, Batet ha afirmat: "Com això ho considerem molt greu, no ho contemplem en cap cas i nosaltres treballem en defensa de les institucions, del Parlament, del Govern i la Presidència".

"Es vol inhabilitar un president de la Generalitat per posar una pancarta de llibertat d'expressió, crec que sobren les paraules per demostrar la qualitat democràtica de la justícia espanyola", ha remarcat.