Després del fracàs de la investidura de Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés pressiona per una entesa per formar govern “tan aviat com sigui possible”. Meritxell Batet ha comparegut aquest dimarts al migdia a la cambra baixa espanyola per a reclamar als partits polítics que desbloquegin la situació i posin en marxa una legislatura “ja a ple rendiment amb totes les institucions en marxa”.

Després de la sessió de la diputació permanent, que ha tombat la compareixença del ministre Borrell per l’espionatge a les delegacions catalanes, la presidenta de la cambra ha defensat que “els grups s’han de posar a treballar amb responsabilitat, sentit d’Estat i voluntat d’assolir acords per fer possible la constitució d’un govern que és el que urgeixen els ciutadans”.

La presidenta del Congrés ha explicat que, durant l’audiència de divendres passat, el rei Felip VI li va transmetre que no obriria immediatament una nova ronda de consultes per donar marge als grups parlamentaris. Ha insistit que els grups s’han de posar d’acord perquè en el proper debat d’investidura sí que sigui investit un candidat.