La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha sortit a parar els peus a Alfonso Guerra. "Jo sí que tinc clar que Pedro Sánchez serà el candidat", ha respost en una entrevista aquest diumenge al Via Lliure de Rac1 preguntada per les paraules de l'exvicepresident socialista en què posava en dubte que l'actual president del govern espanyol fos el candidat per les eleccions del 28 d'abril. "I espero que sigui el proper president d'Espanya perquè té el projecte que necessita el país", ha afegit sobre aquest tema. 

Sobre la multitudinària manifestació independentista que aquest dissabte va omplir de gom a gom la Gran Via de Barcelona, Batet ha qüestionat els motius que la movien: "Em pregunto perquè es va fer la manifestació d'ahir. Si era per demanar que el govern espanyol actuï sobre el poder judicial o si era per demanar unitat entre els independentistes". La ministra ha anat més enllà i no s'ha estat de jutjar la gran mobilització: "Jo preferiria anar a una manifestació per a la unitat de tots els catalans". 

Preguntada aleshores per la participació del PSC a les manifestacions de Societat Civil Catalana (SCC), on la seva formació anava de bracet del PP, Cs i Vox, Batet ha explicat que aquestes eren "integradores". "Cadascú té dret a cridar el que vulgui", ha defensat quan se li ha recordat que en aquelles protestes els manifestants cridaven consignes com "¡Puigdemont, a prisión!". Per acabar de fomentar aquests inestables arguments, Batet s'ha tret un as de la màniga: "SCC és menyspreada per Cs, perquè consideren que són uns traïdors i que tenen una posició massa feble", en referència a les declaracions del portaveu taronja, Carlos Carrizosa contra l'entitat espanyolista.

En clau electoral, Batet ha sentenciat que aquestes eleccions van de: "O anem endavant, o enrere". Preguntada per quines són les formacions que van "enrere", la ministra ha apuntat cap a "les dretes" i ha descartat pactes amb el partit d'Albert Rivera: "Cs s'ha inclòs en anar enrere pactant un govern a Andalusia amb l'extrema dreta". 

Pel que fa a la seva trajectòria, la ministra ha deixat clara la seva voluntat de tornar-se a presentar a les eleccions i ha deixat clar que ella se sent "molt estimada" pels seus companys del PSC.