La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat a la Secretaria General de la Cambra baixa un informe sobre l'escrit presentat per la portaveu del grup popular, Cayetana Álvarez de Toledo, en relació amb l'enregistrament realitzat per candidats de la CUP a l'hemicicle, per adoptar posteriorment la decisió que correspongui.

El grup parlamentari popular va enviar ahir a la tarda una carta a la presidenta del Congrés en qui li demanen que iniciï una investigació interna per conèixer les circumstàncies en què es va produir una visita de diversos candidats de la CUP a l'hemicicle i a altres dependències, i que aquests van gravar i han pujat a les xarxes socials.

Segons va informar Efe el secretari general del grup del PP, Guillermo Mariscal, els populars indiquen en la missiva que si arran de la investigació s'apreciés algun tipus de falta administrativa o disciplinària, s'adoptin les mesures pertinents, unes de les quals podria ser la suspensió dels drets i deures d'aquests candidats en el cas que siguin elegits diputats.

Els fets van passar fa una setmana, quan la número u de la llista de l'esmentada organització per Barcelona, Mireia Vehí, i el dos, Albert Botran, van presentar davant el Congrés la seva proposta d'intervenció política per presentar-se a les eleccions generals de diumenge que ve.

En el vídeo gravat i pujat a Twitter se'ls veu davant els retrats dels reis i dels reis emèrits, i tot seguit, a l'hemicicle, on es fan fotos i arriben a penjar de la taula de la Presidència del Congrés la portada del text amb què la CUP explica la seva proposta d'intervenció política.

Fan comentaris que per a Mariscal són "una mofa dels caps de l'Estat", i això, més el cartell que adhereixen a la taula de la Presidència, no són actes "edificants ni han de permetre's a la seu de la sobirania popular".