El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha assegurat que malgrat la repressió continua, no s'aturarà el compromís de trobar una solució que es basi en l'autodeterminació, la fi de la repressió i l'amnistia. En declaracions a la premsa davant del TSJC, Batet ha donat el seu suport a dos "patriotes" com els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, que aquest dimecres han declarat al tribunal per haver organitzat l'1-O. Batet ha remarcat que la solidaritat entre persones que defensen la independència "no pot defallir" i que JxCat hi serà "en tot moment".

"Evidencia que la repressió continua, fins i tot amb persones assegudes a la taula de diàleg. L'estat espanyol no afluixa però nosaltres tampoc afluixarem. La determinació de la majoria de la societat i institucions també és ferma de no rendir-nos i avançar", ha defensat.

Segons Batet, l'1-O va ser un dia d'èxit i l'estat espanyol no ho ha paït i continua amb la repressió. Davant d'aquesta situació, ha fet una crida a contribuir a la Caixa de Solidaritat. Batet ha format part de la delegació de suport de JxCat en què també hi han participat la portaveu al Congrés, Laura Borràs, i la diputada i portaveu a Barcelona, Elsa Artadi.

Jové i Salvadó estan processats pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l'organització del referèndum quan eren secretari general d'Economia i secretari d'Hisenda, respectivament.