L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre el canvi de ministres al govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez i ha manifestat que "qui hi hagi és ben igual, el que m'interessarà és què es decideix i com es decideix" en relació amb la taula de diàleg entre l'executiu català i espanyol, que s'ha de tornar a reunir després de la Diada de l'Onze de Setembre.

Bassa sosté que "nosaltres hem fet les propostes, el dret a l'autodeterminació i l'amnistia, perquè hi ha més de 3.000 persones represaliades" i defensa que s'ha de seguir "avançant" en aquest camí. L'exconsellera ha subratllat que el que importa és "què proposa el govern espanyol, perquè fins ara no ha fet cap plantejament". La republicana ha indicat que la taula de diàleg és "important" perquè "la confrontació no sigui com fins ara de manera unilateral, de l'Estat cap a Catalunya".

Retorn al Departament de Drets Socials

Dolors Bassa ha pronunciat aquestes paraules després de la seva primera visita al departament que havia encapçalat durant el Govern Puigdemont i un cop ha rebut l'indult per sortir de la presó. L'exconsellera ha expressat que el retrobament amb els treballadors i la rebuda han estat "molt emotius".

recibimiento dolors bassa departament drets socials 14 julio 2021 acn

Imatge: Desenes de treballadors han rebut Dolors Bassa a l'exterior del Departament de Drets Socials. ACN.

La seva arribada s'ha produït a les nou del matí i desenes de treballadors l'han esperat a la porta del Departament de Drets Socials. Entre els alts càrrecs que l'esperaven, hi estava l'actual consellera de Drets Socials, Violant Cervera; la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés; el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra; la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras; i el secretari d'Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala. Després de la rebuda, Bassa i Cervera s'han reunit al despatx de la consellera.

Violant Cervera ha declarat que estava "molt contenta" pel fet que Bassa pogués visitant al departament, "amb llibertat". Cervera ha volgut agrair "tot el que Dolors Bassa ha estat fent en aquests tres anys de patiment". En aquesta línia, però, ha reiterat que "seguirem treballant perquè s'acabi aquesta repressió, per aconseguir l'amnistia i la llibertat del nostre país, i si més no que es pugui votar".

Sobre l'agenda del Departament de Drets Socials, Dolors Bassa ha especificat que "el repte més important que té la conselleria és abordar les desigualtats, que s'han accentuat a conseqüència de la pandèmia de la covid-19" i ha considerat que "amb la independència de Catalunya l'atenció social seria més fàcil de fer".

 

Imatge principal: Dolors Bassa i Violant Cervera, reunides aquest dimecres al Departament de Drets Socials. ACN.