La militància del PDeCAT de la Garrotxa ha castigat el seu diputat al Congrés, Jordi Xuclà, que s’ha vist superat pel responsable comarcal del partit, David Coromina, en la votació de l’assemblea que s’ha celebrat aquest divendres.

El PDeCAT té en marxa el procediment de primàries per configurar les llistes a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril. Cada comarca pot escollir tres noms. Xuclà va perdre per un vot de diferència davant de Coromina, 15 a 14. És a dir, que en cap cas podrà anar per davant d'ell en representació del PDeCAT quan es tanqui la candidatura demòcrata gironina amb els noms que sorgeixin de les primàries de la resta de comarques i que, posteriorment, s'hauran d'incorporar a la llista que en aquests moments està pactant la formació demòcrata amb JxCat i la Crida.

Xuclà ha estat molt qüestionat per les bases del partit després que un informe del Consell d'Europa va acusar-lo d'infringir el codi de conducta dels observadors internacionals en les eleccions parlamentàries del 2015 a Azerbaiyán. La investigació va concloure que existien fortes sospites que hagués participat en activitats de naturalesa corrupta i aconsellava que abandonés el Consell.

Tot i això, Xuclà no ha interpretat el fet de quedar per darrera en la votació com un càstig dels militants de la seva comarca i recorda que el fet de quedar segon no li impedeix continuar en el procés de primàries.

Aquest dissabte està previst que se celebrin assemblees extraordinàries per a cada una de les comarques i districtes de la ciutat de Barcelona. L’assemblea de la Garrotxa s’ha fet aquest divendres perquè la direcció comarcal demòcrata té previst viatjar a Waterloo per visitar el president a l’exili, Carles Puigdemont.