Primeres enganxades en els primers compassos del judici contra Quim Torra. Presideix la sala del judici Jesús María Barrientos, que a la vegada és el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i ell ha estat el protagonista de la primera escena de tensió. Barrientos, que ja se les va tenir fa un parell d'anys amb Artur Mas durant el judici del 9-N, ha indignat la defensa del president quan, despullant-lo de tota honorabilitat, s'hi ha adreçat com a "senyor". 

A l'inici de la seva intervenció, el president Torra ha volgut fer una puntualització, però Barrientos l'ha volgut tallar perquè al seu parer no corresponia l'apreciació. En comptes de fer-ho dirigint-s'hi amb les formes protocol·làries pertinents, el president de la sala li ha repetit "senyor, senyor". 

Quan li han donat la paraula per començar amb l'interrogatori al seu defensat, Gonzalo Boye ha recordat a Barrientos que al davant hi té un "Molt Honorable i president". I ha exigit que no es privi Torra "dels honors corresponents a la dignitat del càrrec".