Surrealista acció de Vox. El partit d'extrema dreta havia anunciat un míting del secretari general, Javier Ortega Smith, en un bar de la Corunya que ha quedat cancel·lat pels mateixos propietaris quan se n'han assabentat. Els representants de Vox no havien reservat l'espai i tan bon punt ho han sabut els amos ha quedat cancel·lat assegurant que aquest acte "mai ha comptat amb la seva aprovació". El bar, sota el nom 'O Sampaio' es troba en un polígon industrial de la població gallega. La intenció d'Ortega Smith era trobar-se amb militants de Vox per compartir un cafè i idees polítiques. Els responsables de l'establiment, només assabentar-se, es van posar en contacte amb la formació política per dir-los que no estaven convidats. 

El local s'ha manifestat sobre aquesta polèmica i ha afirmat que "davant les notícies aparegudes sobre la convocatòria en un dels nostres Sampaios d'un acte polític de Vox us volem comunicar que aquest acte mai ha comptat amb la nostra aprovació i que, òbviament, no se celebrarà, així com el de cap altre partit polític. Només som i serem sempre el vostre lloc per prendre unes canyes i gaudir de la gastronomia amb la família i els amics", ha conclòs. 

Vox i el retorn de la tensió a Catalunya

En l'esprint final de la campanya electoral de les eleccions generals del 23-J, Vox no amaga les seves intencions a Catalunya. El líder de Vox, Santiago Abascal, està "convençut" que un govern entre el PP i l'extrema dreta a la Moncloa "farà tornar les tensions" a Catalunya i aposta per intervenir l'autonomia "de manera duradora". El candidat ultra va assegurar aquest dimarts que, si entren al govern després del 23-J, l'avantatge "és que no passarà com quan hi havia Rajoy, en què es va acordar un 155 d'acudit". A més, va assegurar "no tenir dubtes" que a Catalunya es poden viure "situacions semblants o pitjors" a les del 2017. Abascal també va aprofitar per acusar l'executiu de Pedro Sánchez de ser "ineficaç de manera voluntària" amb el vot per correu, posant en dubte que no se n'hagin pogut entregar més de 450.000 perquè els destinataris no eren a casa.

Per a Abascal, davant una situació com la del referèndum, "és absolutament necessari que hi hagi una intervenció sostinguda que s'allargui en el temps" —en referència a suspendre l'autonomia— i que tots "els ressorts" de l'Estat s'activin per "restaurar la concòrdia". "Però de cap manera la concòrdia no es pot restaurar amb concessions al separatisme", va afirmar. El mateix dia, Vox va celebrar un míting a València, on van estar acompanyats dels primers ministres ultraconservadors d'Hongria i Polònia, Viktor Orbán i Mateusz Morawiecki, que donen suport a la candidatura d'Abascal.