El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha replicat al PP català que "ara i avui" tant li fan les eleccions i els partits i que el que li importa és el començament del curs escolar. D'aquesta manera Bargalló ha respost al diputat del PP català al Parlament Daniel Serrano, que ha instat el conseller a convèncer ERC per trencar amb el seu soci de Govern i així convocar eleccions.

Segons el diputat dels populars, només així la comunitat educativa "podrà mirar el futur amb esperança". D'altra banda, Bargalló ha negat "improvisació" en la preparació de l'inici de curs i ha parlat "d'adaptació" a una situació canviant.

Josep Bargalló 2 ACN

El conseller d'Enseyament, Josep Bargalló, durant la sessió al Parlament d'aquest dimecres / ACN

El titular d'Ensenyament ha argumentat que el Govern va presentar les primeres instruccions el 3 de juliol, molt abans que altres comunitats com Madrid o Galícia.

La reducció de ràtios a les escoles

Per la seva banda, el diputat dels comuns Marc Parés ha defensat que una cosa és adaptació i una altra que no es prevegin els escenaris i no s'arribi a acords amb la comunitat educativa i, en aquest sentit, ha retret al Govern que la reducció de ràtios a les escoles s'hauria d'haver planificat al juny.

El conseller ha admès que la qüestió de les ràtios és "molt complexa" perquè la "diversitat és molt gran" i ha posat l'accent en el fet que les escoles estan preparades per obrir dilluns "amb total seguretat".

1.700 professionals de l'educació són vulnerables

Aquest dilluns, el conseller va anunciar que un total de 1.700 professionals docents i de l'administració dels centres educatius són vulnerables. D'aquests, 800 han obtingut la baixa mèdica després de l'avaluació mèdica i que s'hagi comprovat que no poden adaptar-se al seu lloc de feina. Per fer front a les circumstàncies excepcionals de la pandèmia, hi haurà 8.162 noves contractacions, de les quals 5.321 són de personal docent.