El conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha hagut de confinar al seu domicili per haver estat contacte estret d'un positiu per coronavirus, segons han confirmat a l'ACN fonts del Departament. Bargalló ja no ha assistit aquest dimecres a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya.

El conseller havia de defensar-hi la validació d'un decret, tasca que, en la seva absència, ha entomat la consellera de Justícia, Ester Capella. Bargalló haurà d'estar, doncs, deu dies reclòs al seu domicili tal com marquen els protocols sanitaris.

Positius al Govern

El confinament de Bargalló no és el primer que ha patit el Govern. Durant la primera onada es van haver de confinar per ser positius de Covid el president Torra i el vicepresident Aragonès. 

El primer a ser positiu de Covid va ser Aragonès, el dia 15 de març, i el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar símptomes del coronavirus i va donar positiu el dia següent, el 16 de març. Davant d'aquesta situació el president es va confinar a la Casa dels Canonges, la residència oficial del cap de l'executiu català. Poc abans de confinar-se, Torra va comparèixer en una declaració institucional confirmant el positiu.

Per la seva part, Aragonès va anunciar el seu positiu de coronavirus, i que està confinat a casa seva recuperant-se, a través de Twitter. "Avui he donat positiu en la prova del COVID-19. De moment em trobo en perfecte estat de salut. Resto confinat a casa seguint les indicacions mèdiques, des d’on seguiré treballant. Cal actuar amb la màxima prevenció i responsabilitat", va indicar.

L'últim cas de Covid que s'ha confirmat en el si del Govern va ser el de Jordi Puigneró el passat mes de novembre. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ho va anunciar ell mateix a través de Twitter, en una piulada on ha explicat que s'ha sotmès a un test ràpid de Covid-19 després de presentar alguns símptomes. "Ahir a la tarda vespre vaig tenir els primers símptomes, una mica de dècimes de febre i malestar general. Però avui em trobo perfecte", ha explicat just en saber que el resultat de la prova era positiu

Els Pujol, positius

L'expresident Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola han donat positiu en coronavirus, segons ha avançat El Món i ha confirmat ElNacional.cat. Els dos estan confinats i amb símptomes lleus.

Pujol, de 90 anys, viu retirat de la vida pública des que es va conèixer que havia mantingut amagats diners a l'estranger. Ferrusola, de 85 anys, encara s'està recuperant d'un accident domèstic que va patir l'estiu passat que li va provocar una forta contusió al cap.

El positiu de Ferrusola es va confirmar divendres, després d'un control a què es va sotmetre l'esposa de l'expresident a l'Hospital de la Vall d'Hebron dins del procediment rutinari que se segueix en el tractament per a la recuperació del seu accident.