Contundència del conseller d'Educació, Josep Bargalló, davant "les mentides de Ciutadans". En la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al Parlament, el conseller ha acusat la formació taronja de fer "de la mentida la bandera que amaga la seva ineficàcia i la seva manca de projecte".

 

Així ha respost Bargalló a les acusacions de la diputada Sonia Sierra, que ha tornat a dir sense complexos que "Òmnium i ERC utilitzen les escoles per adoctrinar" i ha aclarit que "aquest és un dels pilars del nacionalisme català".

 

Bargalló, visiblement molest per aquestes afirmacions, ha deixat clar que "l'adoctrinament a les aules és mentida" i ha reivindicat que "no permetrem que les seves mentides destrossin el nostre sistema escolar" mentre tots els diputats independentistes aplaudien.

Sonia Sierra Parlament Ciutadans - Sergi Alcàzar

La diputada Sonia Sierra intervenint al ple | Sergi Alcàzar

Cap despesa al NIF d'Òmnium

Tot ha començat per una pregunta de la diputada de la formació taronja sobre les escoles públiques que són sòcies d'Òmnium Cultural. Tot i que el conseller ha afirmat que el seu departament no disposa d'aquesta informació "perquè forma part de l'autonomia dels centres", li ha recordat que ja li va respondre que no constava cap despesa associada de cap centre al NIF de l'entitat que presideix Jordi Cuixart.

"Aquest estiu hem tingut molta feina com per posar un equip de gent del Departament a veure escola per escola si alguna és sòcia d’Òmnium", ha confessat Bargalló, qui ha acusat Cs de tenir "certa obsessió amb uns temes que no preocupen la majoria de la ciutadania".

Per la seva banda, Sierra ha titllat la gestió de Bargalló d'"opaca": "Se li acumulen les denúncies per opacitat". "Utilitzen els col·legis per imposar la seva ideologia. No em refereixo als professors, sinó als polítics i les seves terminals com Òmnium i Plataforma per la Llengua", ha denunciat.