El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat el sistema lingüístic a les aules catalanes davant d'una interpel·lació de Ciutadans i ha deixat anar a la diputada Sonia Sierra des de la tribuna del ple: "Treguin les seves brutes mans de les escoles".

En la seva rèplica a les denúncies de la diputada per "vulneració dels drets educatius" de la infància a Catalunya, Bargalló ha acusat Ciutadans de "no tenir ideologia", tenir únicament "voluntat de crispar" i haver nascut "per mantenir el sistema de poder econòmic, polític i judicial del postfranquisme". "Treguin les seves brutes mans dels alumnes, treguin les seves brutes mans de les escoles, treguin les seves brutes mans dels professors", li ha proferit a la diputada.

Per Bargalló, la formació d'Inés Arrimadas, "no té cap credibilitat per parlar de l'escola" i ha assegurat que mentre demanen que retirin els llaços grocs de les escoles, ara "en un tuit de Ciutadans mostren llaços taronges en escoles contra la Llei Celaá". "Què passa, els llaços taronges sí que són bons?", ha assenyalat Bargalló, que ha defensat que als centres educatius catalans "no hi ha llaços grocs".

D'altra banda, Serra ha recordat al conseller que el Parlament Europeu, a petició de Cs, ha demanat que es permeti als nens amb discapacitat d'entorns multilingües estudiar en la seva llengua materna, el que alumnes sords o amb autisme a Catalunya no poden aconseguir, ha explicat la diputada.