La trama de corrupció del PP continua esquitxant l'expresident espanyol Mariano Rajoy. Aquest divendres eldiario.es ha publicat un document on l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, demanava per escrit a un pres a qui va conèixer a la presó de Soto del Real que destruís els àudios que incriminen Rajoy. "Alex, s'han de destruir tots els àudios de M.R quan et doni l'ordre. No ha de quedar res. És el meu compromís. Fes el favor d'anar recuperant-los. Abraçada", revela el mitjà.

Bárcenas ja havia admès davant el tribunal que el jutja per l'Operació Kitchen que existien uns àudios que incriminaven l'expresident popular i l'exsecretari general del PP, Javier Arenas, de cobraments irregulars.

Els àudios que Bárcenas va manar destruir

Bárcenas va explicar que un dels àudios enregistrava una reunió amb Rajoy, on li lliurava el romanent de la presumpta caixa B, uns 25.000 euros. I el segon, una conversa amb l'exsecretari general del PP Javier Arenas.

Segons va detallar Bárcenas en la seva declaració, l'aleshores tresorer del PP va pujar al despatx de Rajoy per indicació d'Arenas i li va donar els diners i les dues últimes fulles de la comptabilitat en B "perquè veiés com portaven el tema". En veure-ho, Rajoy es va girar a la butaca i, en una trituradora que tenia darrere, va destruir aquests dos documents.

Ara, s'ha sabut que els àudios que revelaven que Rajoy estava al cas de la caixa B del partit van ser eliminats per un pres colombià per ordres del mateix Bárcenas des de la presó. "El que havia de fer era entrar al núvol i amb la clau i contrasenya, accedir a la informació" i eliminar-la, segons relaten els agents que el van interrogar. Quan Bárcenas va sortir de la presó, els àudios ja havien desaparegut.

Durant la seva compareixença a l'Audiència Nacional com a testimoni durant el 24 de març, Mariano Rajoy, va dir que era "absolutament fals" que haguessin existit mai tals àudios. En un moment de la declaració va carregar també contra la consistència de l’extresorer del PP. “No hi ha hagut caixa B ni vaig triturar el que mai he tingut a les meves mans”, va insistir. “És un deliri i comença a ser una vergonya el que estem vivint”, va declarar.

 

Imatge principal: L'extresorer del PP, Luis Bárcenas. / ACN