Luis Bárcenas ha insistit davant el tribunal que el jutja en què hi ha un àudio, que li va ser sostret en l'Operació Kitchen, d'una reunió on va lliurar els diners de la presumpta caixa B a l'expresident Mariano Rajoy i aquest, "espantat", va destruir fulles de la comptabilitat "extracomptable". També ha apuntat directament el comissari Andrés Gómez Gros, exassessor de María Dolores de Cospedal quan va presidir la Junta de Castella-la Manxa.

Segons ha declarat davant del tribunal que jutja la caixa B del PP, en les converses registrades en el sumari del cas Kitchen, Gómez Gros "afirma que es va fer amb els àudios i la documentació" que ell guardava en diverses caixes en un bagul a l'estudi de la seva dona. Bárcenas ja va parlar sobre aquest episodi amb Rajoy a la carta que va enviar a la Fiscalia prometent col·laborar, i aquest dimarts ha tornat a subratllar-en el judici que celebra l'Audiència Nacional pel presumpte pagament en negre amb els diners de la caixa de la reforma de la seu del carrer Gènova de Madrid.

A preguntes del seu advocat, Gustavo Galán, Bárcenas ha parlat de la presumpta operació parapolicial per espiar la seva família a la recerca de documents comprometedors per al PP, coneguda com Kitchen i que s'investiga en un altre procediment. "El PP antic, dirigents del PP sota el mandat de Mariano Rajoy, organitzen una operació policial per sostreure documents i suports d'àudio" que acreditarien "a la pròpia veu del senyor Rajoy", ha subratllat Bárcenas, aquesta "comptabilitat extracomptable".

 

La trituradora de Rajoy

En concret, ha citat dos àudios: el primer d'una reunió amb l'expresident del govern espanyol, on li lliura el romanent de la presumpta caixa B, uns 25.000 euros, segons va declarar en la jornada d'aquest dilluns. I el segon, una conversa amb l'exsecretari general del PP Javier Arenas. A l'explicar la trobada amb Rajoy, ha indicat que va pujar al seu despatx per indicació d'Arenas i li va donar els diners i les dues últimes fulles de la comptabilitat en B "perquè veiés com portàvem el tema".

"He parlat amb Javier Arenas, li he comentat que em queda un saldo en caixa B i en Javier m'ha dit "lliura el sobre a Rajoy i ell sabrà què ha de fer'", ha relatat al reproduir la conversa. "Em diu: 'Luís, però com podeu portar això'", li va contestar Rajoy, segons la versió de Bárcenas, que ha indicat que ell li va transmetre que era indicació del seu antecessor a la Tresoreria, el ja difunt Álvaro Lapuerta, com a "garantia "per evitar malentesos per si algú posava en dubte algun pagament.

"La conversa és així de ràpid i tot seguit el senyor Rajoy es gira a la butaca i, en una trituradora que tenia darrere, destrueix aquests dos documents", ha assegurat Bárcenas, que ha assenyalat que si aquest àudio no ha estat destruït, entén que Gómez Gros "l'haurà d'aportar". Així ha acabat el breu interrogatori realitzat pel seu advocat. En el torn de preguntes ha assegurat que la "primera" que té coneixement d'aquests àudios és la periodista María Luisa Bernal (Marisa Gallero), a qui ha demanat cridar com a testimoni.