La junta de portaveus de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat per majoria suspendre l'activitat institucional aquest dimarts i dimecres en protesta per la detenció dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

El Govern municipal -BComú i PSC-, el grup municipal Demòcrata, ERC i la CUP han votat a favor, mentre que PP i Cs han rebutjat la proposta.

La suspensió provoca que es posposin les comissions de Drets Socials, Cultura i Esports; Economia i Hisenda; Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, i Ecologia, Urbanisme i Mobilitat convocades per a aquest dimarts i dimecres.

De la reunió de la junta de portaveus també ha sorgit un acord majoritari sobre la base d'una declaració institucional de rebot a les detencions, i que signessin els grups municipals de BComú, grup Demòcrata, ERC i la CUP.

La declaració la llegiran l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els líders dels grups municipals que s'han adherit al text en la Galeria Gòtica de l'Ajuntament.