L'Ajuntament de Barcelona ha qualificat de "molt greu" l'impacte que podrien tenir les reclamacions d'IVA que està fent el Ministeri d'Hisenda si arribessin a afectar totes les institucions culturals amb participació del Consistori. En aquest cas, podrien arribar a sumar uns 30 milions d'euros.

El gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Valentí Oviedo, ha aclarit que, de moment, Hisenda no ha reclamat la devolució de l'IVA de les subvencions concedides a totes les institucions culturals en les quals és present l'Ajuntament, però, si es produís, "seria una catàstrofe que obligaria a replantejar tot el sistema de finançament".

Sense ser encara una catàstrofe, la situació és ja molt preocupant, segons ha dit, perquè als centres culturals en els quals l'Ajuntament de Barcelona és la institució de referència ja s'han materialitzat reclamacions molt altes. Les demandes d'Hisenda sumen gairebé un milió d'euros al Mercat de les Flors, 1,3 milions al Teatre Lliure i 1,1 milions al MACBA, segons Oviedo.