El Ministeri d'Hisenda manté la seva ofensiva per cobrar l'IVA de les subvencions i l'amplia al sector del transport públic. Segons ha explicat el secretari d'Economia, Pere Aragonès, a Via Lliure, el ministre Montoro està aprofitant aquest moviment per poder quadrar els seus pressupostos. 

Aragonès ha explicat que des de fa mesos "sobren actes d'inspecció" tant en l'àmbit cultural com en el del transport públic. "El que venen a dir és que aquelles subvencions que tenen un impacte en el preu, és a dir, que ajuden a abaixar el preu, han de pagar IVA", ha denunciat el que va ser el número 2 del vicepresident Junqueras a la Conselleria d'Economia.

Ahir, el festival Temporada Alta de Girona va alertar que el Ministeri d'Hisenda els havia reclamat l'IVA de les subvencions atorgades en els darrers temps a les entitats culturals. Així ho va exposar el seu director, Salvador Sunyer, que va assegurar que és "impossible" continuar fent el festival en aquestes cirscumstàncies.

El mateix Sunyer va desvelar que la mateixa situació que travessa el festival està afectant també altres institucions culturals com el MACBA, el MNAC, el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors.