L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les càrregues policials de l'1 d'octubre. Així ho ha comunicat aquest divendres Jaume Asens, tinent d'alcalde d'alcalde de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació de l'Ajuntament de Barcelona.

El consistori ha presentat un escrit en el jutjat número 7 de Barcelona, que porta totes les causes obertes per les càrregues policials del referèndum de l'1-O. D'aquesta manera, l'Ajuntament busca suplir "l'absència de la Generalitat legítima" en tot aquest procés per l'aplicació de l'article 155.

"Un estat democràtic de dret no pot tancar en fals episodis tan dramàtics com els viscuts l'1 d'octubre", ha defensat Asens, que ha acusat directament a la Fiscalia que treballar segons les exigències del govern espanyol. D'altra banda, Asens ho ha justificat en el difícil moment pel qual passen les institucions catalanes. “Estem davant la pàgina més negra de la nostra història", ha afirmat el tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens.

Amb aquest moviment, el consistori barceloní expressa de nou el seu rebuig a la repressió perpetrada per les forces policials espanyoles en la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. Ja ho va fer el passat mes de novembre, quan el mateix Asens va fer un viatge a Brussel·les per traslladar a les institucions europees les conclusions de l’informe elaborat pel servei municipal d’atenció a les víctimes de les càrregues policials de l’1 d’octubre, que constatava una vulneració sistemàtica dels drets humans per part de la policia espanyola.