La crisi interna que està vivint el PP en la darrera setmana s'ha traslladat ara al grup de WhatsApp dels diputats del partit. Segons informa la cadena SER, la guerra entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso ha arribat al grup i s'han produït enfrontaments entre els qui majoritàriament han manifestat el seu suport sense fissures a la direcció nacional i altres que han demanat autocrítica i depurar responsabilitats. Segons La Ser, després de la manifestació d'aquest matí davant de la seu del PP al carrer Gènova, diversos diputats han utilitzat aquest xat per a traslladar missatges de suport a la direcció. El detonant dels enfrontaments han estat les declaracions avui a Màlaga de l'exportaveu parlamentària del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha exigit als membres de la Junta Directiva Nacional del PP que es convoqui de seguida un congrés extraordinari del partit davant de la profunda crisi interna que travessa la formació per substituir Pablo Casado. "Si ell no convoca un congrés extraordinari en un últim acte de responsabilitat i dignitat, són els membres de la junta directiva nacional els que tenen una obligació política i moral amb el nostre partit i país de convocar-lo per elegir una direcció", ha dit l'exportaveu parlamentària. 

Enfrontaments

Álvarez de Toledo, que segueix en aquest grup com a diputada, ha estat un dels focus principals dels enfrontaments. Diversos companys l'han criticat per col·laborar amb “el soroll que no beneficia el partit” i han aprofitat la conversa per fer una crida a "la unitat" i deixa clara la seva "lleialtat amb Pablo (Casado)" i el seu compromís “amb el seu projecte”."Hi ha gent que sembla que està gaudint amb la situació i que no guanyaria ni en una comunitat de veïns", ha escrit en el xat un diputat responen l'exportaveu, "ni en un xalet individual”, ha afegit un altre diputat proper a la direcció. “Que trist, ja val”, ha sentenciat un altre parlamentari en la conversa. Segons ha informat El País, alguns parlamentaris han destacat que només s'han pronunciat una desena a favor del líder dels 88 integrants del grup, mentre la majoria s'han quedat callats. “És bo recordar que Pablo Casado és el nostre president democràtic”, ha afirmat un altre diputat en el xat.

Al contrari d'altres ocasions, les veus no han estat del tot unànimes. A aquest toc d'atenció a l'exportaveu, li ha seguit aquest: “Aquesta pot ser la crisi més important que ha viscut el nostre partit, i no podem mirar cap a un altre costat com si res hagués passat. Els militants i votants estan decebuts amb nosaltres i volen que es prenguin decisions i es depurin responsabilitats com és lògic. No és moment de dividir, però si és moment de pensar en el PP i en Espanya”.Després d'aquest missatge, que han subscrit altres veus, una altra part de la bancada popular ha tornat a tancar files amb la direcció. 

Per altra banda, dirigents territorials del PP alerten de la desafecció de les bases del partit amb la cúpula que lidera Pablo Casado i comencen a plantejar-se fórmules per a reemplaçar-lo, amb totes les mirades posades en l'autoritat d'Alberto Núñez Feijóo. Entre les opcions que hi ha sobre la taula cobra força la convocatòria d'un congrés extraordinari, però altres càrrecs apunten també com a solució la designació d'una gestora que lideri el partit de manera transitòria fins al conclave nacional. En les files del PP admeten la seva preocupació i inquietud per la foto d'un partit "fracturat" que deixa aquesta concentració al carrer Gènova i que, segons fonts 'populars', evidència que Casado cada dia que passa perd suports entre els militants i simpatitzants de la formació per la "nefasta" gestió que ha fet d'aquesta crisi interna. "Hi ha molta gent que opina que Casado no es pot mantenir", segons Europa PressEntre els 'barons' territorials del PP s'han encès els llums d'emergència perquè no donen crèdit al que està passant i mantenen una línia de comunicació oberta aquests últims dies. Des de dijous passat, la majoria ha traslladat a Casado d'una manera o l'altra la necessitat que adopti com més aviat millor una solució per acabar amb una "sagnia" de vots que només beneficia a Vox.