El desplegament d'un nou regiment de l'Exèrcit de Terra espanyol a Catalunya, el Barcelona 63, comporta reformes a les instal·lacions de la caserna del Bruc de la capital catalana. En concret, i segons avança 'El Confidencial Digital', un antic bar ara en desús serà reformat per convertir-se en l'allotjament dels comandaments d'aquesta nova formació militar.

El Barcelona 63 malgrat constar d'un sol batalló té categoria de regiment, la qual cosa indica que s'augmenta la plana major de comandament, amb un coronel al capdavant. Això porta a haver d'allotjar a les instal·lacions militars a més oficials i per això s'ha decidit reformar un antic bar de comandaments que actualment s'utilitzava per atendre necessitats puntuals d'allotjament.

Allotjament d'antiavalots espanyols

De fet, segons l'esmentat mitjà, la zona a reformar ha estat utilitzada repetidament per part de l'Exèrcit de Terra per allotjar entre altres a unitats del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, en concret antiavalots, enviats a Catalunya com a part de les mesures dictades pel govern espanyol per reprimir l'independentisme.

L'ús més recent va ser just el mes de desembre passat, com a allotjament d'antiavalots espanyols desplaçats per fer front a les mobilitzacions sobiranistes convocades en coincidència amb la disputa del partit de futbol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid.