Izquierda Unida portarà al Congrés la banalització del genocidi nord-americà per part del ministre Josep Borrell. El seu líder, Alberto Garzón, ha registrat al Congrés una bateria de preguntes dirigides al govern espanyol sobre aquestes paraules i també sobre la multa de la CNMV per la venda d'accions a Abengoa amb dades privilegiades. 

Així, IU preguntarà a l'executiu de Perdo Sánchez si comparteix l'opinió de Borrell de que als Estats Units "només es van matar quatre indis" i la negació de la història de més de 500 pobles originaris de Nord-americà.

A més, sembra dubtes sobre que el ministre no tingui un conflicte d'interessos tenint accions i participacions a la Borsa que ascendeixen els 600.000 euros i si pot seguir al càrrec després de la sanció rebuda.

Borrell va assegurar aquest dimarts en un acte a la Universitat Complutense que als Estats Units no hi ha problemes d’integració perquè "l’únic que van fer va ser matar quatre indis". Ho va dir en mig d'un debat sobre les diferències entre els Estats Units i diversos països europeus amb tendències centrífugues.