"Com a ciutadà crec que, per dignitat democràtica, el president del govern espanyol hauria d'haver dimitit ja fa temps". Amb aquesta contundència s'ha expressat l'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón en una entrevista a Catalunya Ràdio per parlar sobre la sentència del cas Gürtel

Garzón ha carregat contra el PP assegurant que "està contaminat des de la seva fundació" i recordant que el tribunal que ha dictat la sentència explica "clarament" que el PP es va beneficiar de l'activitat il·lícita de Francisco Correa. L'exmagistrat, que va ser un dels primers en investigar aquesta trama de corrupció, ha insistit en que la sentència també diu que la caixa B del PP existeix des de l'any 1989, poc després de la fundació del partit. 

"Com el PP pot seguir dient que aquesta trama no va amb ell? Això és incomprensible en un sistema democràtic?", s'ha preguntat Baltasar Garzón al mateix temps que ha manifestat que el seu acord amb la moció de censura a Rajoy que presentarà el PSOE. Segons l'exmagistrat, aquesta moció és necessària ja que "els partits polítics tenen una obligació amb la ciutadania".

En la mateixa línia, ha considerat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja hauria d'haver dimitit fa temps "per dignitat democràtica". Finalment, Baltasar Garzón ha comparat el PP amb "una mena de monòlit que no es mou" i ha instat els partits polítics a "fer-hi alguna cosa".