L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha carregat contra el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per referir-se al president de la Generalitat, Quim Torra, com un "racista al capdavant de la presidència de Catalunya". Segons el batlle de Tarragona, declaracions com les del líder socialista trenquen opcions de diàleg i allunyen la "seducció".

En una entrevista al canal 324, Ballesteros va indicar que no li havia agradat "l'expressió de racista que li ha dit el secretari general del PSOE, per tant ho he de dir". En la mateixa línia, l'alcalde tarragoní ha volgut restar importància als escrits i piulades que el president Torra va fer en el passat i ha aplaudit la seva voluntat de diàleg: "Més enllà que hagués escrit en el passat algun article, tots podem escriure cosetes... m'ha agradat que faci una apel·lació al diàleg, és veritat que ara cal que hi hagi resposta en forma de diàleg per l'altra banda".

El líder del PSOE va atacar el president català i no només el va acusar de ser racista, el va comparar amb el partit ultradretà Vox, que representa l'acusació popular contra els independentistes en la causa de l'1-O. Ho va fer en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del PSOE, que dilluns al matí va aprovar una declaració política "a favor de la dignitat, contra la xenofòbia i el supremacisme".