L'ex-número dos de Vox al Congrés, Macarena Olona, fa dies que deixa caure la seva intenció de tornar a la política, pocs mesos després de decebre el partit a les autonòmiques andaluses. Per les seves últimes interaccions a Twitter, sembla que la ultradretana ha escollit la via del conflicte amb el president de la formació, Santiago Abascal. Aquest dijous, ell mateix va voler deixar ben clar que l'exdiputada ja no forma part de Vox en una entrevista per esRadio: "És una persona que ha abandonat Vox i jo no puc jutjar el que fa", va dir, "és lliure de fer la seva vida i defensar el que ella vulgui", va afegir, tot suggerint que un possible retorn d'Olona al partit no es donaria en un futur pròxim. Aquest divendres, Olona ha respost de manera indirecta a les declaracions d'Abascal amb to desafiant: "Mai he marxat de Vox per un motiu bàsic: el meu cor està amb cadascun dels votants de Vox que estimem Espanya i ens sentim orgullosos de la seva bandera", ha piulat. De seguit, l'ultra ha anunciat que té la intenció de reunir-se amb el president del partit "per preguntar-li si caminem junts per un futur millor a Andalusia i la resta d'Espanya". 

Olona vol tornar a Vox

Enmig de les especulacions, Olona ha negat aquest divendres que s'hagi retirat, i ha afirmat que "mai" ha marxat de Vox perquè el seu "cor" està amb cadascun dels seus votants. "Estimem Espanya i ens sentim orgullosos de la seva bandera. Amb tota la seva riquesa i diversitat. I la defensaré si fa falta caminant-la sencera. Amb l'exemple de la seva valentia", ha assegurat. En aquest context, insisteix en la defensa de tots els espanyols: "Que caminen Espanya amb tots dos peus, el dret i l'esquerre. Perquè així és com s'avança. Defensant la llibertat i el respecte com a pilars de la convivència".

Abascal creu que es va trencar el compromís amb Andalusia

Durant tota la polèmica campanya i fins i tot la mateixa nit electoral, Olona va garantir que el seu lloc era Andalusia i que allà es quedaria. No obstant això, el mes de juliol va fer públic un comunicat anunciant la seva renúncia a l'acta al Parlament andalús i la sortida de la política. Segons ha anat transcendint a la premsa, Olona tenia la intenció de retornar a Madrid després de la decepció dels comicis andalusos, però es va trobar amb la negativa de l'executiva del partit. Però tan sols un mes després, Olona va començar a fer moviments per intentar-ho de nou, des d'escenificacions davant la premsa al Camí de Santiago fins a conferències a universitats, passant per pistes que ha deixat caure a les xarxes socials. Preguntat en l'entrevista de dijous sobre un possible retorn d'Olona, Abascal es va limitar a recordar que tant el partit com ella tenien un compromís "molt seriós" de "permanència i de dedicació" amb els electors andalusos després dels comicis. "Crec que és molt important que passi el temps, el temps ho cura tot", va resoldre. Sembla que el líder de Vox té la intenció de desmarcar-se de la figura cada cop més controvertida i fortament criticada per l'abandonament d'Andalusia.