Centenars de persones han protestat aquest dijous contra la presència a la Universtitat de Granada de Macarena Olona, ex diputada de Vox i candidata del partit a la Presidència de la Junta d'Andalusia, quan anava a fer una conferència. Malgrat el cordó humà format pels protestants, Olona finalment ha pogut accedir al Paranimf de Dret de Granada, custodiada per la policia. En la seva arribada, s'han viscut moments de tensió i els agents de la Policia Nacional han intervingut en dues ocasions, mentre els concentrats corejaven càntics com "fora el feixisme de la universitat" o "no passaran". 

 

 

La Unió Sindical Estudiantil (USE) va enviar aquest dimecres un comunicat anunciant mobilitzacions davant l'anunci d'aquesta conferència i "l'auge de publicacions incitant a l'odi". "Fem ús del nostre dret fonamental de reunió i manifestació contra allò que aquesta senyora representa: l'organització política d'idees reaccionàries i profundament discriminatòries com el racisme, el masclisme, el negacionisme i la reivindicació d'una dictadura que comporta milions de morts sense justícia ni cap reparació", van mantenir des de la USE. Abans de l'arribada de l'exportaveu de Vox al Parlament andalús, els convocats pel sindicat han corejat lemes com "fora Olona de la universitat", mentre que els partidaris d'Olona han respost amb crits de "no al feixisme" i "no al comunisme".

Per la seva part, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha condemnat la violència, donant suport a Macarena Olona perquè, segons ha defensat, la universitat "ha de ser un espai de diàleg, debat i respecte". "És intolerable que hi hagi qui es cregui amb el dret de decidir qui pot parlar en una universitat i qui no", ha escrit a Twitter.

D'altra banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha evitat aquest dijous al matí endinsar-se en la situació de Macarena Olona després del seu anunci d'abandonar la política el passat mes de juliol i ha subratllat que ella ja no pertany al partit i per tant, "és lliure de fer la seva vida i defensar el que ella vulgui".