El guió de la moció de censura a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s'està complint al peu de la lletra. Després de l'acord aquest dimecres dels grups de l'oposició, aquest dijous el grup municipal de Guanyem Badalona ha firmat a primera hora del matí la petició per a la moció de censura. Al llarg del dia està previst que ho facin el grup municipal de Badalona En Comú Podem, ERC i Junts, mentre que el PSC ho farà demà divendres.

La firma del document s'ha dut a terme en la Secretaria Municipal de l'Ajuntament de Badalona. Després de la firma dels 16 regidors de l'oposició, es preveu que l'esmentada moció quedi registrada de forma oficial. Una vegada registrada la moció es convocarà un període de 10 dies hàbils, per la qual cosa, si es registra aquest divendres, el ple se celebraria el pròxim 8 de novembre, ja que el dia 1 de novembre és festiu i no compta com a dia hàbil.

Urgent i immediata

Abans d'entrar a les dependències municipals per firmar, la portaveu de Guanyem Badalona, Nora San Sebastián, ha assegurat que "és absolutament urgent i immediat fer la moció" perquè veu la situació de la ciutat insostenible.

Guanyem Badalona ha mantingut la postura de no entrar en el govern municipal "perquè no es donen les condicions de confiança". No obstant això, Sant Sebastià que ha assegurat que garantiran l'estabilitat i la governabilitat aprovant els pressupostos, encara que no descarten acabar entrant en el govern. "No estem descartant absolutament res. Ara com ara no hi ha res i a nosaltres el que garantim és la moció. Dia a dia, es donen nous escenaris i nosaltres els anirem analitzant", ha conclòs.

Nou alcalde del PSC

D'aquesta manera, i gràcies al suport de la majoria de grups de l'oposició el socialista Rubén Guijarro es convertirà en el nou alcalde de la ciutat de prosperar la moció de censura. L'Ajuntament de Badalona compta amb 11 regidors del PP; sis del PSC; quatre Guanyem Badalona; tres d'ERC; 2 de Badalona En Comú Podem, i un dels Junts.

Després de Guanyem, ha estat el torn d'ERC. El president del grup municipal, Àlex Montornès, ha afirmat que la seva formació aspira a ser útil en el nou govern de la ciutat, sigui dins de l'Executiu o en l'oposició. "Tenim molt clar que estarem en el lloc on siguem més útils per a la ciutat".

A la direcció del PP de Catalunya ja es dona per fet que Xavier García Albiol perdrà l'alcaldia de quarta ciutat més gran de Catalunya.

 

Imatge principal, els regidors de Guanyem Badalona després de firmar la petició de moció de censura / EP