L'expresident espanyol José María Aznar ha presentat aquest dimarts a la tarda el seu nou llibre, acompanyat de l'actual president del PP, Pablo Casado, en un acte on hi ha hagut una forta presència d'excàrrecs dels populars. Durant la presentació, Aznar ha fet una forta crítica als independentistes i també al govern de Pedro Sánchez, de qui ha assegurat que "està condicionat per colpistes". 

"Els problemes d'Espanya tenen la seva solució en la Constitució", ha afirmat Aznat, que també ha defensat que en la Carta Magna aprovada el 1978 "hi ha el futur". De fet, ha recalcat que davant el "cop d'Estat" que assegura que s'ha produït a Catalunya la "primera obligació" d'un governant és "restablir amb totes les seves conseqüències l'ordre constitucional, l'Estat de Dret i el respecte a la llei" sense "buscar terrenys intermedis" amb "operacions de diàleg" que, al seu parer, s'han convertit en el "pa nostre de cada dia".

De la mateixa manera, Casado ha assenyalat que la Constitució està "plenament en vigor i més que mai", sent la salvaguarda perquè no trenqui la unitat de Espanya. Així, Casado ha defensat que "no hi ha una demanda per canviar la Constitució" i ha lamentat que el PSOE "estigui donant per bona l'oposició de Podemos sobre los independentistes". Per això, el popular ha cridat a recuperar "la grandesa del consens" de la Constitució del 78.

Casado i Aznar es desfan en elogis envoltats del vell PP

Entre els assistents a la presentació hi havia els exministres Ángel Acebes, Jaime Mayor Oreja o José María Michavila. També s'hi han vist cares tan conegudes de l'època aznarista com l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre; l'exministre i expresident del PP canari, José Manuel Soria; o l'expresidenta del Congrés i expresidenta del PP d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi. Així com l'expresident d'Endesa i exdiputat popular José Ramón Bauza.

Que Casado hagi estat l'escollit per presentar el llibre no ha estat un gest menor, sinó més aviat una nova picada d'ullet a Aznar. L'arribada de Casado al cap davant del PP ha suposat la reconciliació de la nova direcció amb l'expresident espanyol, molt crític durant els últims anys amb la gestió de Rajoy sobre el procés català i també amb la pujada d'impostos del seu primer mandat. 

Durant la presentació, també s'han succeït els elogis de Casado a Aznar, quan l'actual líder dels populars ha assegurat que aspira a convertir-se en el partit hegemònic del centre dreta. "José María Aznar va aconseguir refundar el centredreta a Espanya al voltant del Partit Popular, per això, vam arribar xifres de 10 i 11 milions de vots en eleccions. Cal tornar a aquestes xifres mitjançant un projecte molt definit per al futur d'Espanya", ha defensat.

Aznar li ha contestat amb els mateixos elogis, tot assegurant que el PP ha de liderar aquesta "reconstitució", ha de "tornar a connectar" el centre dreta, i que aquesta és una tasca essencial "només a l'abast de grans líders" en què espera que Casado tingui èxit.