José María Aznar, expresident del govern espanyol pel Partit Popular, ja fa dies que torna al focus públic mostrant suport al nou líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo. En la majoria d'enquestes, s'augura un bon futur electoral al PP i des del partit estan explotant totes les seves armes al màxim, fins i tot la de portar antigues icones de la formació. Aznar cada vegada es deixa veure més en actes del PP i ha mostrat el seu suport a Feijóo i als postulats d'aquest, per exemple, en la seva aposta per un "catalanisme constitucional". Deixant enrere declaracions incendiàries anteriors, Aznar s'ha inclinat a favor. 

En una entrevista a El Mundo, Aznar ha estat preguntat sobre si el fet que ara el PP abraci el catalanisme no implica certa ambigüitat i l'exlíder popular ha respost rotund: "El catalanisme és al fons de la Transició espanyola". Així doncs, Aznar ha defensat el catalanisme com una peça clau de constitució espanyola, però no ha perdut l'oportunitat per carregar contra el procés i afirmar que ell ja havia previst fa anys el que passaria a Catalunya. 

"El 2002 jo vaig dir que el més greu que passaria a Espanya era l'evolució negativa que hi hauria a Catalunya. I a finals del 2011, quan començava la legislatura, jo vaig dir: «El pitjor que tindreu en aquesta legislatura serà l'intent de ruptura de l'Estat». Ajudarem els constitucionalistes i, des de l'enfortiment de la Constitució, llença tots els ponts que vulguis i construeix tots els ponts", ha sentenciat. 

El català i el PP a Catalunya 

A més, en l'entrevista Aznar s'ha mostrat preocupat per la salut del castellà a Catalunya, una de les línies d'actuació més usades pel PP. Davant de la pregunta de com s'enforteix el castellà, Aznar ha assegurat: "L'educació humanista és fonamental. Deixarem de destruir-la. Les sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem s'han de respectar a tot arreu, perquè això és l'estat de dret". 

Sobre el PP a Catalunya, ha aconsellat que la formació se centri a captar el vot constitucionalista i no en tractar de convèncer els independentistes. "Concentrant-se en allò que és possible. No cal perdre el temps a convèncer un separatista que deixi de ser-ho, però sí a convèncer un constitucionalista que estarà ben representat", ha remarcat.

20 anys d'Iraq i cap disculpa 

"Per què he de demanar perdó? Per defensar els interessos d'Espanya", ha afirmat sobre la guerra d'Iraq. En l'any en què la invasió a aquest país arriba al seu vintè aniversari, Aznar no es fa enrere de la seva decisió d'arrossegar a Espanya a aquest conflicte en la seva persecució pel favor dels Estats Units. No és el primer cop que Aznar sosté aquesta posició, fa només dues setmanes l'exlíder popular va tornar a mantenir una actitud xulesca al respecte en un pòdcast estatunidenc. "No em disculparé. Si avui tingués la mateixa informació [sobre Iraq de Saddam Hussein que el 2003] tornaria a prendre la mateixa decisió", ha afirmat i ha afegit que està "orgullós" d'aquesta.