L'expresident espanyol José María Aznar, ha tornat a treure pit del que podria ser una de les taques més negres de la seva carrera política: la guerra d'Iraq. En la seva línia habitual en què la disculpa no és mai una opció ha afirmat: "No em disculparé". "Si avui tingués la mateixa informació [sobre Iraq de Saddam Hussein que el 2003] tornaria a prendre la mateixa decisió", ha afirmat i ha afegit que està "orgullós" d'aquesta. 

Aznar ha estat entrevistat al pòdcast One Decision, on ha refermat el seu posicionament respecte a la guerra. Fins i tot quan l'entrevistadora li recorda que l'Iraq no estava relacionat amb l'11-S, primera motivació amb què els Estats Units va començar la seva croada contra l'Orient Mitjà, l'expresident espanyol ha tirat pilotes fora: "una cosa és tenir una responsabilitat directa a l'11-S i una altra que l'11-S no canviés totalment la guerra contra el terrorisme". Finalment, ha sentenciat en el seu favor: "El món està millor sense Saddam Hussein, que era un dictador assassí, havia intentat aconseguir armes nuclears, i envaït els seus veïns". 

Malgrat que l'Iraq no tenia res a veure amb l'11-S i amb les conseqüències de l'11-M a l'esquena, Aznar ha defensat a la seva aliança amb els Estats Units i el Regne Unit per la guerra d'Iraq com una mostra de compromís transatlàntic. "[A Espanya] sempre hem considerat que els moments més importants de la nostra Història van ser a l'Atlàntic. I, per a un país com Espanya, que és membre de la UE, ser un bon europeu és ser un bon aliat atlàntic", ha assegurat. 

Lluny de l'exemple de Toni Blair 

L'any 2016, l'ex primer ministre britànic Toni Blair, va demanar disculpes per la mala decisió que va prendre en sumar-se a la guerra d'Iraq. Blair formava part del que es va conèixer com el trio de les Azores, del que són part George Bush i Aznar. Aquest va ser un punt d'inflexió en la precipitació cap a la guerra d'Iraq. 

"La decisió d'anar a la guerra a l'Iraq i enderrocar Saddam Hussein en una coalició de més de quaranta països encapçalats pels Estats Units va ser la més dura, la més transcendental de les decisions, la més angoixant que vaig prendre en els meus deu anys com a primer ministre britànic. Per aquesta decisió avui, accepto tota la responsabilitat, sense excepcions ni excuses", va afirmar Blair, després que es fes públic un informe que apunta va que la invasió britànica a l'Iraq havia estat "dolenta" i havia tingut "conseqüències negatives fins avui dia".  Un camí del qual Aznar se situa lluny reivindicant les seves decisions durant aquesta mateixa època.