El PP no aprova l'impost a les grans fortunes que el govern espanyol estudia aplicar a partir del 2023 i l'acusa de voler un Estat on hi hagi "com més pobres millor". El rebuig de la taxa ha servit als populars per exhibir sintonia i unitat, tasca que s'ha encomanat el president de la formació, Alberto Núñez Feijóo, després del debacle divisori entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso. Ho han fet en un acte del Campus FAES recollit per Europa Press, en el qual Feijóo ha volgut mostrar que compta amb l'aprovació de la vella rereguarda del partit, José María Aznar. Durant la seva conversa en la clausura del campus, l'expresident espanyol ha aprofitat per criticar fortament les mesures de l'Executiu per fer front a la crisi econòmica. Aznar ha incidit especialment en l'impost a les grans fortunes, el qual creu que és pròpia de "l'esquerra sense nord i carnívora, no herbívora", ha reblat.

"Acabar amb els pobres"

Per al president del PP, el gravamen que pretén introduir de manera temporal la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, no fa res per millorar l'economia, i s'allunya del que hauria de ser l'objectiu, "acabar amb els pobres", i no amb la riquesa. Feijóo és del parer que el govern de Pedro Sánchez només busca "distreure" la població amb aquesta mesura, mentre que "no vol abaixar els impostos a les rendes mitjanes i baixes". Amb un to més mesurat que Aznar, Feijóo ha opinat que l'impost a les grans fortunes és "minoritari" i "entra dins de l'autonomia fiscal de les comunitats autònomes", en al·lusió a l'impost de Patrimoni i la decisió del govern andalús d'eliminar-lo. "Estem veient una sèrie de frivolitats fiscals enormes", ha alertat Feijóo, i ha insistit que Espanya ha d'"atraure patrimoni, no expulsar-lo".

"Espanya necessita sis milions de rics"

Per la seva banda, Aznar no ha tingut pèls a la llengua a l'hora de titllar el govern de Sánchez d'"esquerra carnívora",  potser en referència al lema anticapitalista que anima a 'menjar-se els rics', i l'ha acusat que voler "com més pobres millor" per a fer-los "dependents", mentre que a parer seu, Espanya el que necessita són més rics. "A Espanya hi ha 200.000 rics. És una misèria de rics. Necessitem sis milions de rics", ha afirmat, per després descriure la política del govern espanyol de "pròpia d'una esquerra que ha perdut el nord i carnívora, no herbívora", tot fent al·lusió a les polèmiques dels partits d'esquerra, exacerbades pels de dretes, sobre el consum de la carn.