El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha clavat una atzagaiada al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, després que aquest hagi qüestionat les delegacions catalanes a l'estranger. El conseller no pensa fer-li cas. 

Les delegacions del Govern a l'exterior "no les tancarem mai, mal que li pesi a Borrell", ha escrit Bosch en un missatge a les xarxes socials. "Hi tenim tot el dret", diu. 

Avui mateix, Borrell, ha tornat mostrar la determinació d'entorpir la política exterior del Govern. El govern espanyol ha informat les autoritats dels EUA i de cinc països europeus que les oficines que s'hi han obert estan impugnades davant dels tribunals espanyols. 

El ministeri ho ha comunicat a les autoritats dels Estats Units, el Regne UnitAlemanyaSuïssaItàlia i França, on hi ha les primeres delegacions que va anunciar el conseller d'Acció Exterior d'aquell moment, Ernest Maragall. 

Per altra banda, el ministre va donar a entendre divendres des de Malta que els ambaixadors de l'Estat espanyol "tenen ordres" de replicar en els actes institucionals del president Quim Torra a l'estranger. "Esclar que replicaran, ho han de fer, és la seva feina i a més tenen instruccions precises", va dir Borrell.