La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, visitarà Catalunya "en els propers dies" per estar amb "tots els espanyols que no van a deixar de ser-ho per molt que ho pretenguin".

"Em desplaçaré per quarta vegada en un any per estar amb les famílies, els autònoms i els empresaris", ha explicat la presidenta regional a la seva arribada a la manifestació convocada per l'educació concertada a Madrid.

En aquest esdeveniment ha assegurat que no coneix famílies que "vulguin, per ser espanyoles, ser expulsades de la seva pròpia terra, del seu país" i ha criticat, al costat de l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, i el president nacional del PP, Pablo Casado, que la Llei Orgànica de Modificació de la LOE(LOMLOE), coneguda com a 'Llei Celaá', que suprimeix el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament.

Polèmica amb la RAE pel mig

Hores després que el Congrés dels Diputats aprovés la llei Celaá, que elimina la referència del castellà com a llengua vehicular a les aules, la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) va sortir en defensa de l'espanyol i ha avisat que seguirà atentament la tramitació de la llei.

L'Acadèmia està preocupada davant de la possibilitat que el text "no posi en qüestió l'ús de l'espanyol a cap territori de l'Estat ni promogui obstacles perquè els ciutadans puguin ser educats en la seva llengua materna" i recorda el govern que la seva obligació és garantir el seu coneixement i la seva lliure elecció.