Supèrbia. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a compartir aquest dijous una mostra del seu habitual orgull, i també de la seva voluntat de confrontació envers les altres administracions de l'Estat que no es troben sota lideratge popular. Els seus atacs contra el govern espanyol de Pedro Sánchez són pràcticament setmanals, i també ha convertit Catalunya en una de les seves dianes preferides, sempre que té l'oportunitat. Avui, però, li ha tocat rebre a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb un model de govern diametralment oposat al de la madrilenya.

Una acusació que, a més, ha estat absolutament gratuïta, perquè ha tingut lloc durant el ple de l'Assemblea de la Comunitat de Madrid. En una intervenció d'Ayuso sobre el sector del taxi i de les empreses VTC, la presidenta no ha pogut evitar fer referència a la política catalana. "Aquí poden conviure tots els models, i jo no li diré als ciutadans de Madrid que s'acaba VTC, és a dir Uber i Cabify", ha llançat a la portaveu de Más Madrid, Mónica García. "Jo vull el millor per al taxi, però vull que convisquin tots els models perquè aquí no s'anirà en burra, com vostè vol i com fa la seva amiga Colau".

L'acusació ha deixat atònita la mateixa García. I també ha generat la reacció de la líder dels comuns, Jéssica Albiach, que ha sortit en defensa de la seva companya de partit a través de les xarxes socials. "Anomenar els taxistes 'burres' demostra el menyspreu d'Ayuso cap als serveis públics", ha advertit. "Enfront de la llei de la selva de les VTC, nosaltres ho tenim clar: visca el sector del taxi i visca els seus treballadors". La dirigent madrilenya ha fet una defensa aferrissada del model privat de transport, reivindicant que la diversitat d'opcions atorga "llibertat" per als ciutadans, en una retòrica neoliberal ja habitual.

Fa uns mesos, el burca

No és el primer atac d'Isabel Díaz Ayuso a Ada Colau. Fa només uns mesos ja ho va fer de manera indirecta, i en referència a l'acte 'Otras políticas' que s'havia celebrat a València amb la ministra Yolanda Díaz i Ada Colau, entre altres. El Partit Popular ja va acusar l'esdeveniment de ser un "aquelarre feminista", i la madrilenya encara va anar més enllà: "Davant la realitat indiscutible d'una Comunitat de Madrid emprenedora, veiem aquests dies com ens volen presentar altres polítiques. Ara resulta que la modernitat que ens proposen és viure segrestades sota un burca o la llibertat del comunisme", va reblar.