Les veus discrepants al PSOE van a més, però hi ha qui desconfia d'aquestes crítiques internes i les veu poc reals. És el cas de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha expressat aquest dimecres en una entrevista a 'esRadio' que la carregada d'Emiliano García-Page contra Pedro Sánchez per la reforma dels delictes de malversació i sedició és una "maniobra pactada entre els dos". "Això ho tenen pactat. 'Escolta, president, jo a Castella-la Manxa, si no t'importa, em separo una miqueta de tu i, com són de dretes la majoria dels manxecs, després els dic dues coses de la Verge i de les corregudes de toros'", ha dit Ayuso fent veure que aquestes serien les paraules de Page dirigint-se a Sánchez per 'acordar' aquest distanciament.

Per a la presidenta madrilenya, "en totes les legislatures passa el mateix". "Els primers tres anys, Page dona suport a les decisions del PSOE i, al quart, es desvincula perquè no es pot defensar a Castella-la Manxa a persones que van crear una xarxa per tenir vot captiu i perpetuar-se a les institucions", ha assenyalat. En aquest sentit, Isabel Díaz Ayuso ha afegit que "com que no hi ha manera de justificar-ho perquè no crec que hi hagi un únic ciutadà de Castella-la Manxa que vegi amb bons ulls que pagant impostos i complint normes hi hagi gent de primera i de segona, Page i Sánchez pacten el fet que tingui el primer el seu discurs propi perquè ha de guanyar les eleccions".

Ayuso veu "pressió" als dirigents socialistes que aixequen la veu contra Sánchez

Davant d'aquesta situació, Ayuso sosté que els socialistes tenen només "dues sortides": "O segueixen el camí de Rosa Díez, sent valents i desvinculant-se d'un projecte totalitari com el que encapçala Pedro Sánchez; o bé que els seus parlamentaris surtin i diguin alguna cosa". La mandatària de la Comunitat de Madrid ha acusat el PSOE d'"amenaçar" aquells que "aixequin la veu ni que sigui una única vegada" pels pactes amb ERC amb "no repetir" com a candidats a les eleccions: "Hi ha molts socialistes que tenen sous, molts anys treballant en política i treballant des dels seus municipis que no volen perdre l'oportunitat de seguir". Per això, la popular afirma que Pedro Sánchez s'està "beneficiant" d'aquesta "pressió", atès que "ningú pot opinar lliurement". Sigui com sigui, Isabel Díaz Ayuso veu clar que el proper 28 de maig, el PSOE perdrà a molts municipis i a la "immensa majoria de les comunitats autònomes".

La moció de censura que planteja Vox "no pot ser més desafortunada"

Més endavant, en una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern madrileny, Isabel Díaz Ayuso ha disparat contra Vox per la moció de censura que plantegen: "No pot ser més desafortunada, només serviria per reforçar Pedro Sánchez i legitimar-lo davant de qualsevol institució europea". "El que pretén Vox només alimenta a un govern 'Frankenstein' amb lleis insuportables en democràcia o amb esmenes que modifiquen el Codi Penal trencant la separació de poders i la igualtat dels espanyols davant la llei", ha reblat. En aquest escenari, la presidenta madrilenya opina que el que importa és "què farà la societat civil". "Ha d'haver-hi una gran mobilització de la societat per fer un pas endavant que sigui el que permeti aturar aquesta barbaritat i ignomínia", ha subratllat.