La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, agafa el guant de José María Aznar, i se suma al 'Ja n'hi ha prou!', que va proclamar aquest dimarts l'expresident del govern espanyol contra el "pla d'autodeterminació camuflada" que segons ell suposa el pacte entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. A través d'una piulada, la dirigent madrilenya ha compartit el discurs que Aznar va fer durant un acte inaugural que organitza la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), on va assegurar que l'amnistia suposava una "autodestrucció constitucional", i advertia que cap estat democràtic ha d'acceptar una amnistia que "legitima una temptativa colpista" i convida a "tornar-ho a fer".

Aznar va insinuar que Pedro Sánchez ha "perdut el cap" per negociar una possible amnistia. "No hi ha cap Estat que no faci passar vergonya als seus ciutadans en el qual es concedeixi carta de naturalesa a un pròfug de la justícia i accepti que un govern depengui de la voluntat d’un colpista", assenyalava l'exlíder dels populars. 

"Gran acte" del PP a Madrid

El Partit Popular s'hi ha sumat al missatge d'Aznar i ha anunciat que convocarà un "gran acte" a Madrid per al cap de setmana del 23 i 24 de setembre. Així ho ha anunciat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, en una entrevista a Antena 3. Gamarra ha afirmat que l'acte s'organitzarà perquè la ciutadania pugui mostrar el seu "rebuig" a una possible llei d'amnistia al Procés i ha expressat el seu suport a la "mobilització social", a manifestacions com la del 8 d'octubre a Barcelona promoguda per Societat Civil Catalana. Gamarra ha assenyalat que l'acte servirà per denunciar que "l'únic objectiu de l'oblit", de l'amnistia, "és aconseguir una sèrie de vots" per a Pedro Sánchez. La dirigent popular ha exposat que enfront de l'amnistia que poden pactar el PSOE i Junts el seu partit respondrà "des de l'àmbit polític, però també des de l'àmbit social".

Manifestació de SSC a Barcelona

Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una manifestació a Barcelona el diumenge 8 d'octubre contra l'amnistia i l'autodeterminació sota el lema "No en el meu nom". La presidenta de l'entitat constitucionalista, Elda Mata, va explicar aquest dimarts que es vol "donar veu als ciutadans catalans i de la resta d'Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestions que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució". La mobilització se celebrarà al migdia i encara no s'ha concretat des d'on començarà. SCC aspira a una manifestació "unitària i transversal" sense protagonisme dels polítics. L'entitat treballa en una llista "potent" de personalitats perquè hi participin.

La presidenta madrilenya va anunciar a través de les seves xarxes socials que assistirà a aquesta manifestació. "Allà seré", text que va acompanyar amb la notícia de la convocatòria de la protesta.