Isabel Díaz Ayuso, a diferència d'altres al PP, no té cap dubte sobre l'assistència a la manifestació de Colón aquest diumenge. Hi serà, per a plantar cara als indults als presos polítics catalans. I tampoc no s'està en silenci. Aquest mateix dijous, la presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid ha aprofitat les paraules de Pedro Sánchez per a enfrontar-se amb ell: "La mateixa magnanimitat que demana Sánchez per als indults li demanem a ell per als catalans expulsats de la seva terra". Ahir el president del govern espanyol va demanar "comprensió i magnanimitat" per als qui tenen reserves contra els indults.

En la presentació d'un llibre aquest dijous a Madrid, la presidenta madrilenya s'ha aferrat a aquest concepte de "magnanimitat" per a construir el seu discurs. I hi ha barrejat tot. Per començar, Catalunya. "Fent una menció a la magnanimitat que demana Sánchez des d'Argentina, és la mateixa que li demanem a ell per a posar-se en la pell de tots els catalans arruinats, de totes les famílies expulsades de la seva terra, per la gent que ara protegeix i indulta. A delinqüents confessos orgullosos de ser-ho", ha criticat. I li ha preguntat al govern espanyol: "Això és socialisme? Això és igualtat? Que hi hagi ciutadans de primera i de segona?".

 

També s'ha referit al terrorisme: "Magnanimitat amb les víctimes tel terrorisme quan estan veient com estan assolint els fins que pretenia el terrorisme a Espanya ara mateix". I ha continuat amb el seu poti-poti: "Magnanimitat ha de ser precisament per a tots aquells que complim la llei, la Constitució. Magnanimitat cal tenir-la amb els pares de la nostra Carta Magna, amb els ciutadans que la van votar l'any 78, tots per igual".

Ayuso a Colón

Isabel Díaz Ayuso reclamava aquesta setmana no tenir complexos davant la repetició de "la foto de Colón" aquest diumenge contra els indults als presos polítics. La presidenta madrilenya en funcions hi assistirà, com va avançar des que es va convocar la manifestació, i ho justifica perquè el que està passant a Catalunya "és una barbaritat". Però molts dels seus companys, els més moderats, prefereixen desmarcar-se'n i excusar la seva absència. No hi seran ni el president andalús Juanma Moreno, per "motius personals", ni el president gallec Alberto Núñez Feijóo, que estarà de viatge als Estats Units. Tampoc no hi seran el líder del PP basc, Alfonso Alonso o la presidenta dels populars a Cantàbria, María José Sáenz de Buruaga.