El conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha acusat aquest dissabte de "deslleialtat" el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i l'ha instat a "deixar d'utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya".

López ha respost a Illa amb aquest missatge a través del seu compte a Twitter després que el titular de Sanitat situés la Comunitat de Madrid a "revisar" les seves mesures de contenció del coronavirus i "estendre-les" d'acord amb les recomanacions d'"els experts", en considerar que existeix "un seriós risc" per a la salut pública.

Per al conseller madrileny, la "deslleialtat" d'Illa, "que prefereix atacar en els mitjans a dialogar en els grups de treball" constituïts aquesta setmana, "genera confusió i desconfiança en la ciutadania". "Hauria de deixar d'utilitzar a Madrid per tapar els problemes que el govern té a Catalunya", conclou López.

També l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat aquest dissabte Illa d'"enredar", confondre els ciutadans i canviar de criteri sense dades. Segons ell, "són decisions que afecten els madrilenys i que tots esperaven conèixer", per la qual cosa no comparteix que "alhora el ministre surti contraprogramant i mostrant tan obertament" la seva opinió. En aquest sentit, assegura que Illa "hauria d'haver respectat institucionalment el missatge i no haver fet aquesta roda de premsa, perquè hi ha canals més adequades perquè el Govern pugui fer valer la seva opinió.

Les reaccions del popular han vingut arran de l'ultimàtum que ha llançat Illa a Ayuso. El ministre de Sanitat ha instat la Comunitat de Madrid a rectificar i revisar les restriccions que van anunciar que s'aplicaran a partir de dilluns. Segons el ministre, la situació a la capital "és de risc molt seriós" i per això considera que cal prendre mesures més dures, com tancar el territori. "És perillós tant per a ells com per a les altres comunitats. És moment d'escoltar la ciència i deixar la política en un segon pla. Els insto a rectificar des de la lleialtat", ha indicat.