La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, continua fent campanya i defensant el seu model des de la indefinició en les dades empíriques i l'especulació. D'una banda, assegura que el turisme, principalment francès, no ve de festa i de l'altra, critica els seus adversaris polítics amb supòsits sense fonament.

Acusa de "xenòfobs" els seus opositors

En una conferència del CEIM, la Confederació Empresarial Madrilenya de la CEOE, l'ara presidenta popular en funcions ha senyalat aquells que carreguen contra l'arribada, majoritàriament, de francesos per passar uns dies de lleure: "Les fotografies i vídeos que circulen s'haurien d'analitzar. D'una banda, quantes n'hi ha que són la mateixa imatge i de l'altra, l'hora. No es pot traslladar que Madrid és turisme de borratxera, si s'estudia quina despesa es deixen en els museus es demostrarà que no venen a emborratxar-se".

Ayuso va més enllà: "Això té un tint xenòfob i fins i tot l'ambaixada francesa s'ha hagut de defensar". Però de dades sobre museus i centres culturals ni una. El que sí s'han verificat són les imatges i les festes il·legals o la presència de turistes sense mascaretes pels carrers aquest cap de setmana com l'Espoz y Mina, al costat de la Puerta del Sol.

"Aprofiten per anar de bars"

De l'altra, ha especulat, sense fonaments, que els seus rivals gaudeixen de les mesures menys restrictives que ha imposat a la Comunitat de Madrid: "M'agradaria veure quants opositors meus no van al bar o a un restaurant fins el toc de queda". A més, ha reiterat que les seves mesures són severes "encara que hi hagi gent que no les compleixi". I carrega contra el govern de Pedro Sánchez per la falta de seguretat: "En estat d'alarma, qui té les competències per evitar aquesta mena de festes als carrers és el govern espanyol i no pagaran justos per pecadors i arruïnarem la ciutadania i els seus negocis".

En la línia de la 'llibertat' que ven com a concepte també ha promès nous canvis a Madrid. El més destacat és que pensa seguir baixant impostos. Ara, de propis "tan sols" en té tres i assegura que baixarà mig punt l'IRPF als empresaris en tots els seus trams. A més, avisa que el seu rival, el socialista Ángel Gabilondo, vol fer tot el contrari perquè "menteix i els seus socis també". En la confrontació amb el PSOE, Ayuso ha aprofitat per desplegar tot el seu programa electoral en menys d'un minut.

Imatge de portada: la presidenta Ayuso arribant al CEIM