No hi ha millor defensa que un bon atac. Aquesta és la divisa d'Isabel Díaz Ayuso, que l'endemà que la Fiscalia Anticorrupció hagi citat el seu germà per la polèmica intermediació en la compra de mascareta, ha passat al contraatac. Durant la sessió de control a l'Assemblea de Madrid aquest dijous, la presidenta de la Comunitat ha anunciat que portarà a la Fiscalia "almenys" set contractes del govern espanyol per a la compra de mascaretes, que segons la dirigent conservadora estarien vinculats amb familiars de dirigents socialistes. "Investigarem tothom si volen saber la veritat", ha etzibat.

La Fiscalia Anticorrupció està decidida a "arribar fins al fons de la qüestió" en el cas de l'escàndol de les mascaretes de la Comunitat Madrilenya on Tomás Díaz Ayuso, el germà de la presidenta autonòmica, va cobrar 283.000 euros com a comissionista de la venda d'aquestes en plena pandèmia l'any 2020. La investigació està ara mateix oberta en forma de diligències d'investigació penal i exigirà interrogar a Tomás però també que presenti, d'una vegada, tota la informació bancària que acrediti l'operació en la que va embutxacar-se una important quantitat. Així doncs, el ministeri públic demana quan i en quin concepte van ser executats els pagaments i totes les factures que acreditin aquests moviments.

L'objectiu és Tomás Ayuso però també serà interrogat Daniel Alcázar, gerent de Priviet Sportive, l'empresa que va rebre l'adjudicació de les mascaretes. La Fiscalia no entén com Tomás, un empresari sense experiència en aquesta matèria, va accedir a una contractació i quins lligams té el seu cobrament amb el fet de ser la germana de la presidenta madrilenya.

Avui ha arribat la resposta d'Isabel Díaz Ayuso, que a l'Assemblea de Madrid ha denunciat que "el que estan fent és un acarnissament contra la meva família i contra mi per a intentar desgastar-me". En aquest sentit, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha replicat que ara s'investigarà tothom i ha anunciat que el grup parlamentari del PP "portarà a la Fiscalia almenys set empreses relacionades amb el PSOE, amb el president del govern espanyol i el seu partit, el senyor Illa, la vicepresidenta del govern (sense concretar quina de les quatre) per a saber què ha passat durant la pandèmia".

Segons ha denunciat Ayuso, es van adjudicar contractes per a mascaretes "per un valor entre un 25% i un 500% per sobre de les adjudicacions anteriors" pel mateix concepte. A més a més, ha afegit, "en molts casos fins i tot no va arribar el material i van deixar sense protecció molts sanitaris i pacients". I ha conclòs desafiant: "Investigarem el que han fet vostès. Ara el que toca és saber si la senyora [Dolores] Delgado vol investigar tots els familiars o només els meus".