Isabel Díaz Ayuso ha barrejat churros con merinas. En declaracions a la premsa, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que, davant del suport dels empresaris catalans als indults, proposarà a Sánchez que siguin ells els que "sufraguin el camí a la independència". El president del govern espanyol l'ha de rebre en les properes setmanes després que hagi estat investida. 

"Atès que els empresaris catalans, la majoria pel que veig, estan a favor d'aquests indults i d'aquest camí cap a la independència, que el sufraguin ells amb els seus impostos i els seus diners i no els empresaris, els autònoms o els contribuents madrilenys", ha assegurat a la premsa després de ser preguntada sobre quins temes parlarà amb Pedro Sánchez durant la reunió. 

"Aquesta és una de les peticions prioritàries que portaré al president del Govern. Que Madrid no està per pagar aquesta festa a ningú i que no penso permetre que toquin la política econòmica ni fiscal de la Comunitat de Madrid per a això", ha continuat.

Suport de les patronals als indults

Les patronals dels empresaris, Foment i Pimec, han mostrat el seu suport als indults com una mesura per iniciar la normalització de la situació entre Catalunya i Espanya. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va defensar la mesura de gràcia com un "mecanisme més" per millorar la relació entre Catalunya i Espanya i, especialment, entre els seus governs. 

Per la seva banda, el president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana (Pimec), Antoni Cañete, va explicar que considera que seria el primer pas per retornar a la normalitat política a Catalunya, a més de celebrar l'obertura del diàleg entre el govern espanyol i el Govern.

A títol personal, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va valorar positivament la concessió dels indults als líders del procés sempre que ajudi a destensar el conflicte entre Espanya i Catalunya. "Si acaben fent que les coses es normalitzin, benvinguts siguin els indults".

 

Imatge principal, Isabel Díaz Ayuso / EFE