La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat la dimissió de la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol perquè sota la seva gestió com a presidenta del govern balear "es van llençar quatre milions d'euros a les escombraries en compres de material sanitari" i "va haver-hi un intent d'estafa a la Unió Europea". Unes paraules amb què s'ha referit a la presumpta vinculació de l'anterior executiu de les Balears amb el cas Koldo, i concretament, a la informació que apunta que es va intentar imputar la despesa de 3,7 milions d'euros de la compra de mascaretes defectuoses als fons europeus. "Ha de donar explicacions immediatament perquè si Ábalos dimiteix, ella també hauria de lliurar immediatament la seva acta, tenint en compte que és una dona que protagonitza nombrosos escàndols cada dos per tres", ha assenyalat la presidenta madrilenya en una entrevista a EsRadio.

En aquest sentit, Ayuso ha afirmat que la presidenta del Congrés acumula "l'escàndol de les menors, la utilització grollera del català creant ciutadans de primera i de segona, haver permès els insults als jutges a la Cambra Baixa i haver retorçat totes les eines al servei legislatiu perquè tirés endavant la llei d'amnistia". "No pot ser que la tercera autoritat del país sigui així", ha reblat. Pel que fa a la possibilitat que el Congrés faci una comissió d'investigació sobre els contractes de material sanitari durant la pandèmia i la cridin per donar explicacions del contracte de mascaretes al seu germà, Ayuso ha recordat que "el Congrés no té potestat per fiscalitzar els governs autonòmics" i ha defensat que, per a això, ja estan els parlaments regionals. Amb tot, ha assegurat que s'espera que passi "qualsevol cosa" perquè "al món d'Armengol" en què es "retorça el reglament" això potser seria possible. 

Ayuso carrega contra Sánchez: "És el líder d'una trama corrupta"

Ayuso tampoc ha perdut l'ocasió de criticar el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de ser "el líder d'una trama corrupta que aguaita el seu partit i el seu govern" i li ha retret que no tingui "valentia ni decòrum per donar explicacions". Així, ha indicat que el president està "acorralat i sota el xantatge" dels independentistes i que té la ciutadania acostumada "a un escàndol al dia". "Aquesta és la definició d'aquest senyor que no em mereix gens de respecte", ha reblat. També ha criticat que posin en dubte les contractacions madrilenyes just ara: "Em sembla d'una vergonya absoluta que esclati un escàndol de corrupció al govern espanyol i al PSOE i ens fiqui als altres enmig". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!