La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha indicat aquest divendres que el que va passar ahir al concert de Sant Esteve de Barcelona reflecteix "la tirania absoluta" dels que volen "imposar" el nacionalisme, que és capaç d'"asfixiar fins a la mort Catalunya fins que sigui seva".

El tradicional concert de Sant Esteve, que cada any se celebra al Palau de la Música Catalana i al qual va assistir el president català, Quim Torra, va acabar amb crits d'"independència" i de "llibertat, i amb l'exhibició d'una pancarta de Tsunami Democràtic.

Preguntada sobre aquesta qüestió, en la roda de premsa posterior a la reunió de Consell del govern madrileny, l'últim de l'any, Díaz Ayuso ha indicat que les de Palau "són imatges cada vegada més habituals", que es viuen "a tots els espais públics "i que fan" impossible "la vida ordinària de la majoria de les famílies.

"Els nacionalistes estan acabant amb tot, i si es creuen que aixecant barricades, o calant foc aconsegueixen alguna cosa, la iniciativa privada segueix fugint de Catalunya, les famílies estan buscant una sortida perquè l'ambient és cada vegada més irrespirable", ha dit la presidenta madrilenya.

Per Ayuso, aquesta és la major prova de fins on poden arribar els nacionalistes, els quals, segons el seu parer, es creuen més "forts, més braus que mai" quan la seva societat està "més empobrida, més dividida i més afligida", cosa que considera "lamentable". "És lamentable que uns s'apropiïn de l'espai de tots", ha conclòs.