El tradicional concert de Sant Esteve de l'Orfeo Català al Palau de la Música s'ha convertit, un any més, en un clam per la independència i la llibertat dels presos polítics. El moment més reivindicatiu s'ha viscut durant al tram final de l'actuació, quan el cor ha interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors.

Ha estat llavors quan els membres de l'Orfeó Català han mostrat estelades i han desplegat una gran pancarta de Tsunami Democràtic. A la vegada, desenes d'assistents que omplien un Palau de la Música a vessar també s'han posat drets mostrant estelades i han entonat càntics per la independència i demanant la llibertat dels líders independentistes empresonats.

Captura (1058)

Captura (1054)

Tot i això, al llarg de l'actuació també s'han pogut veure altres referències implícites a la llibertat dels presos entre els intèrprets. Molts dels membres dels cors i alguns dels seus directors han lluït llaços grocs a la solapa i aquest mateix color també ha estat el protagonista de l'actuació de cinta que ha acompanyat part del concert.

Esteve Nabona llaç groc- captura

Captura (1038)

El Concert de Sant Esteve, que se celebra des de l’any 1913, és una de les fites anuals més importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb més tradició d’Europa. En aquests 104 anys d'història, el concert només es va deixar de fer en diverses ocasions, per circumstàncies excepcionals com la Guerra Civil, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 o la reestructuració del cor.