La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat de nou contra Pedro Sánchez, i l'ha acusat de ser "capitost dels podemites" i "apoderat de sediciosos", advertint que té un pla que consisteix a "ser el cap dels jutges, la mà que lidera l'empresa estatal i el director i l'amo dels mitjans de comunicació". A més, ha advertit que el 'sanxisme' està ocupant tot l'espai polític, institucional i social de manera totalitària i il·legítima. Segons la presidenta madrilenya, la intenció del president del govern espanyol és canviar l'ordre constitucional per la porta de darrere, "generar dependència de les arques públiques en el nombre més gran d'espanyols possible, i fer impossible l'alternança en el poder". 

Programa de la mentida

En una trobada informativa organitzada pels diaris Expansión i El Mundo aquest dilluns, Ayuso ha acusat Sánchez de no tenir "més programa que la mentida, ni més política que deixar a la societat espanyola indefensa i anestesiada". Sota el seu parer, el president del govern espanyol "té un projecte que implica anul·lar tot el que defensa als ciutadans dels abusos i de l'arbitrarietat del poder". A més, ha reiterat que el pla del líder dels socialistes és ser "qui decideixi el que els joves estudien i el que se'ls oculta, el que enviï sobre els consells d'administració de les empreses, qui posi el pa sobre la taula de cada família, qui deixi endeutades a les generacions futures que encara ni voten, i qui no accepta la crítica ni el paper de l'oposició".

La presidenta madrilenya té un discurs cada vegada més radical contra el govern espanyol i contra Sánchez, i ha considerat que Espanya va camí que "no hagi estat de dret" sinó que existeixi "l'arbitrarietat del poder revestida de vots comprats amb la llibertat i el futur de tots els espanyols, arribats a la Moncloa per una moció de censura basada en acusacions falses". En aquest sentit, ha insistit que "quan es desarma el nostre sistema constitucional i el Codi Penal, quan es permet la sedició, l'incompliment de les ordres de l'ensenyament en espanyol, i quan es posen al carrer als terroristes d'ETA, jutjats i condemnats en Democràcia, a violadors i a corruptes, les institucions democràtiques queden destrossades i no es protegeix els ciutadans. La societat queda indefensa". A més, ha advertit que actualment Espanya és un país amb garanties constitucionals molt més febles que fa quatre anys.

Critiques contra el govern de Castellà i Lleó

Ayuso també ha parlat sobre la polèmica que està protagonitzant el govern de Castellà i Lleó, en mans del PP i Vox, després que aquest dijous anunciessin una sèrie de mesures antiavortament. La popular ha qualificat d'innecessari el que ha provocat Vox amb aquestes decisions, però també ha aprofitat per criticar la "sobreactuació del govern espanyol" en enviar un requeriment a la Junta de Castella i Lleó per evitar que les apliqui. En aquest sentit, ha censurat que l'executiu de Sánchez hagi enviat aquest requeriment "abans de cessar a tot el Ministeri d'Igualtat per haver posat a 200 violadors al carrer". "Crec que és tot una sobreactuació", ha manifestat. 

En tot cas, ha sostingut que el vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, de Vox, el que ha fet és "buscar un conflicte intern dins del govern quan ell ni tan sols té competències". "Sobretot em sembla innecessari. Si després et pregunten, bo, en quin mes de l'embaràs començaria a fer això, i el primer que et diu és no sé, jo no sé d'embarassos... Per a què ho promets així? Per a què parles així? Quina necessitat hi ha de provocar tot això i a més d'alimentar el que el Govern està buscant que és cimbells i acorralar?", ha reblat.