L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha aprofitat la compareixença de l'alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, al ple del Parlament Europeu, per advertir-lo que "la manca de respecte al dret a l'autodeterminació és a l'arrel de molts conflictes".

Ha estat durant la intervenció de Borrell a l'hemicicle per informar sobre la disputa entre Armènia i Azerbaidjan pel territori de Nagorno-Karabakh.

Solé ha advertit que és molt important que es reconegui i es respecti el dret a l'autodeterminació de Nagorno-Karabakh, la seva voluntat democràtica i les seves eleccions. "No és només un problema territorial", ha subratllat abans d'advertir que el no reconeixement del dret a l'autodeterminació apareix rere massa conflictes.

L'eurodiputat republicà ha recordat que després de tres dècades no s'ha aconseguit posar el punt i final a aquest conflicte i ha fet una crida a desescalar tensions i reprendre el diàleg sota els auspicis de la OSCE, davant del risc d'una guerra al sud del Caucàs amb la presència "d'actors externs".