Una setmana després de la detenció de l'expresident d'Ausbanc Luis Pineda divendres passat, i després que aquest dimarts el president de Creditservices, Javier López, denunciés que l'entitat els havia extorsionat, avui torna a sortir a la llum un altre cas similar. 

L'expresident de Novagalicia José María Castellano ha explicat avui a El Mundo que Pineda li va demanar 300.000 euros anuals per "continuar elogiant-nos" i el va advertir que, en cas que no els pagués, "canviaria l'actitud". 

Tot va començar amb una trucada. Pineda volia que Castellano el rebés, però els seus assessors van recomanar-li no fer-ho ell directament. Quan els seus col·laboradors el van atendre, van dir-li que era un "extorsionador" perquè els havia amenaçat de deixar d'escriure articles en què els elogiava, per fer-ho en detracció seva.

"No vaig cedir", ha exposat Castellano, que tot i que ha reconegut que Caixa Nova i Caja Galicia pagaven a Ausbanc a través de publicitat, ha explicat que "la decisió [de no pagar] era clara des de tots els punts de vista".

En aquell moment, pels volts del 2013, l'expresident de Novagalicia va decidir alertar la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA) que "aquest home estava sent un extorsionador i que si ho feia amb nosaltres, ho podia estar fent amb més gent".

"La CECA no ens feia ni cas", s'ha lamentat Castellano, "cadascú anava a la seva i mai hi va haver una decisió conjunta sobre Ausbanc", ha posat de manifest. 

Però la cosa no acaba aquí. "També hi va haver escarnis a casa meva i qui sap qui estaria al darrere", ha denunciat. 

Castellano ha relatat que, tot i que no dirà noms, diferents persones van confessar-li que sí que pagaven aquesta "quota" a Pineda i s'ha mostrat totalment disposat a declarar la seva experiència davant el jutge. "Mai he cedit perquè mai he tingut res a amagar", ha sentenciat.