Continuen les filtracions d'àudios de les diferents declaracions dels consellers i personalitats implicades en el procés. Ara és el torn de l'exconseller Santi Vila, que, segons uns àudios que ha tret a la llum Antena 3, s'hauria reunit amb polítics a Madrid abans del referèndum de l'1-O per negociar, tot i que va demanar discreció quan se li va preguntar amb qui s'havia reunit.

"El que li puc assegurar és que eren reunions entre governs amb l'ànim positiu amb molta gent del govern de Madrid i amb molts polítics de les diverses formacions polítiques", va assenyalar l'exconseller.

Vila va negar haver fet res pel procés en l'àmbit administratiu, tot i que va admetre haver donat suport a la "celebració de la mobilització", així com haver signat la convocatòria del referèndum el 6 de setembre, però ho va justificar assegurant altra vegada que "no era un acte administratiu". L'exconseller també va negar haver gastat diners públics pel referèndum.

També va explicar que "segurament he arribat tan lluny com he arribat per l'amistat" amb Puigdemont perquè "va ser la persona que em va casar com a alcalde de Girona" i, a més, "tinc una relació amical des de fa molts anys".